Recepti

Mandljevi in figovi tarti

Figs7

SESTAVINE ZA TART

- 3/4 skodelice drobno nasekljanih mandljev
- ¾ skodelice izkoščičenih mehkih datljev ( drobno nasekljani)
- 2 JŽ akacijevega medu
- Po potrebi voda za konsistenco

SESTAVINE ZA KREMNI NADEV

- ½ skodelice indijskih oreščkov
- 1/2 skodelice kokosovega mleka
- 2 JŽ agavinega sirupa
- 2 JŽ akacijevega medu
- Ščepec vanilije v prahu

SESTAVINE ZA FIGOV PRELIV

- 4 srednje velike, zrele in sladke temne fige
- 2 JŽ  agavinega sirupa
- 2 JŽ akacijevega medu
- Sok pol stisnjene pomaranče
- Ščepec cimeta v prahu

Priprava:

1. Vse sestavine za Tart zmešajte v sekljaniku, da dobite lepljivo maso podobno testu

2. Maso položite v tart model, ki ste ga prej ovili s plastično folijo ter nežno potiskajte s prsti, da naredite obliko tarta. Počasi odstranite plastično folijo z maso od modelčka za tart in tarte položite v sušilec. Počasi sušite  pri temperaturi 45 stopinj Celzija, približno 24 ur ali več, da dosežete hrustljavost tartov. 

3. Vse sestavine za kremni nadev zmešajte v močnem blenderju, da dobite gladko, kremno maso. Kremno maso razmažite po dnu hrustljavih tartov.

4. Vse sestavine za figov preliv zmešajte v sekljalniku in sladkajte po svojem občutku. Figov preliv dodajte na vrh tarta in nato okrasite s sveže narezanimi figami, robido ter drobno nasekljano meto. 

5. Če želite jesti nekoliko tople tarte, jih položite v sušilec za par ur. V nasprotnem primeru jih servirajte takoj.

2010-08-292