Recepti

Čokoladna ganache torta z jagodami

CokoladnaGanacheTorta

Testo

1 skodelica mandljev
1 skodelica indijskih oreščkov 
ščepec vanilije v prahu
2 jedilni žlici Creative Nature surovega kakava (kupite ga lahko na spletni strani www.planetbio.si)
2 jedilni žlici Creative Nature kakavovih zrn (kupite jih lahko na spletni strani www.planetbio.si)
¾ skodelice nasekljanih (izkoščičenih) datljev
3 jedilne žlice hladno stiskanega kokosovega olja
2 jedilni žlici agavinega sirupa
ščepec himalajske soli
filtrirana voda, za konsistenco

Čokladna Masa 

2 skodelici prej namočenih indijskih oreščkov (namočimo jih za tri ure)
1,5 skodelice čiste, filtrirane vode
1/3 skodelice sušenih kokosovih kosmičev
¾ skodelice kakava v prahu 
ščepec vanilije v prahu
ščepec himalajske soli
½ skodelice agavinega sirupa
1 skodelica hladno stiskanega kokosovega olja (v tekočem stanju)
1/3 skodelice kakavovega masla (tekoče stanje)

Najprej  v multipraktiku, ki ima rezilo »S«, na drobne koščke zmeljete indijske oreščke ter mandlje. Potem dodate vse ostale sestavine potrebne za testo in v multipraktiku mešate toliko časa, da testo postane lepljivo na otip. Ko je testo pripravljeno, ga položite v tortni okvir, velikosti dvaindvajset centimetrov, s premičnim dnom.S prsti testo potiskate toliko časa, da pokrijete celotno dno okvirja. Debelina testa naj bo 3-5 mm.  Če je testo nekoliko lepljivo, si lahko pomagate z vodo in testo se bo lažje razmazalo.

Vse sestavine za maso, razen kokosovega olja in kakavovega masla, vlijete v močni mešalec ( BlendTec) in jih mešte na največji hitrosti približno 5 minut. Med mešalnimi cikli lahko preverjate konsistenco in okus, po četrtem mešalnem ciklu pa bo masa postala popolnoma gladka. Ko je masa gladka, vlijete še kokosovo olje in še enkrat pritisnete na mešalni cikel, da se sestavine medsebojno pomešajo in združijo. Ko je masa pripravljena, jo vlijete v tortni okvir, v kateremu ste pripravili testo. Tortico položite v hladilnik ali zmrzovalnik za par ur, najbolje pa jo je pustiti v hladilniku čez noč. Ko je pripravljena, jo servirate in dekorirate z narezanimi jagodami ali z drugim sadjem.